forside

børnevenligt

noget om mad

priser på mad og overnatning

priser på kurser

Aktuelle tilbud

Links & smiley

kørselsvejledning

firmaprofil


 

Firmaprofil

Vi er en lille virksomhed, der ikke passer ind i de rammer der fra officiel side er sat for de store virksomheder. Derfor er vi ikke med i nogle officielle mærkningsordninger vedr. økologi, energiforbrug, tilgængelighed for handicappede og hvad der ellers findes af ordninger. Vi lever op til kravene på mange områder.

 

Rygepolitik:  

 

Generelt må der ikke ryges indendørs på Danhostel Gjerrild Vandrerhjem.

 

Kostpolitik - mål og ideerne bag bespisningen.

Med en kostpolitik vil vi sikre:

1.      At vores gæster til et hvert enkelt måltid/mellemmåltid har mulighed for at vælge og sammensætte et sundt, smukt og velsmagende måltid fra vores buffet.

2.      At vi til stadighed øger vores andel af lokal og/eller økologiske råvarer.

3.      At maden nu som i fremtiden bliver lavet med kærlighed, fordi det er dejligt at lave god mad af fantastiske råvarer i et køkken med et godt arbejdsmiljø.

Kostpolitikken udarbejdes af værterne. Baggrunden er ideer og sund fornuft fra gæster, venner og personale, oplevelser fra inspirations-middage, værdifuld viden fra kurser, tidsskrifter og nettet.

 

Økologi.

Vi tilstræber at bruge så mange økologiske varer som budget og indkøbsmuligheder tillader. I dag budgettere vi med at følgende varegrupper altid er økologiske når indkøbsmulighederne tillader det:

  • Frisk frugt og grønsager
  • Melet til det hjemmebagte brød og de fantastiske kager
  • Mejeriprodukter og æg
  • Kaffe, the og kakao
  • Pasta, ris, tørrede bælgfrugter
  • Krydderier, strø sukker, nødder, kogechokolade, marcipan, nougat, tahin, honning og eddiker.

 

Overordnede mål:

At skabe glade gæster, der trives her på Djursvold både børn, ung og voksne.

At vores køkken 100 % kan stå inde for alt hvad der serveres og sælges, både hvad angår smag, bæredygtighed og sundhed.

At alle i køkkenet besidder lysten til, igennem at undersøge, smage, udfordre og komponere, at lave mad med kærlighed.

 

Delmål:

At enhver buffet består af mindst 1 ting der udfordrer smagen hos gæsterne og mindst en ting alle kan spise sig mætte i.

Altid at tage stilling til smagen, bæredygtigheden og sundheden i den mad der serveres, samt at formidle denne viden til vores gæster.

At sikre at der ikke går en uge hvor vi i køkkenet ikke afprøver mindst en ny opskrift, en ny madidé eller en ny smagskombination.

 

Miljø:

I køkkenet sorterer vi affald og bruger kompostbeholdere.

Vi udnytter gerne naturens milde gaver – den første spanske kørvel, mælkebøtter og bøgeblade. Ramsløg, skvadderkål og naboens krydderurter.

Vi lykkes når spildprocenten er lille, grejet er brugt op før det kasseres og skraldemanden kan hente en kun halv fyldt container.

 

 

 

Forhåbentligt kun du inden længe læse om vores holdning til:

 

Energi

 

Handicapadgang

 

 

 




|forside| |børnevenligt| |noget om mad| |priser på mad og overnatning| |priser på kurser| |Aktuelle tilbud| |Links & smiley| |kørselsvejledning| |firmaprofil|